Peter Larsson


Peter U Larsson
Peter U Larsson

För några månader sedan fick jag, Peter Larsson, ett mail från Hans Luthman, språkpedagog och läromedelsförfattare.

Vi har samarbetat tidigare då Hans har publicerat sig på mina hemsidor om svensk grammatik: Svenska idiom – språkets muskler!, Snabbare utveckling av ordförrådet! och Tanke – språk.

Nu ville Hans att vi skulle samarbeta och sätta upp en hemsida om svenska idiom – han skulle stå för innehållet och jag skulle designa hemsidan.

Efter en hel del arbete så kan ni nu se resultatet på hemsidan Svenska idiom – du kan använda..

Hans Luthman har gjort en översiktlig, användbar och fin sammanställning av de mest använda svenska idiomen.

Jag vill beskriva mig själv som en skribent, webbdesigner, debattör och medmänniska med fokus på de mänskliga rättigheterna. Hatar orättvisor och älskar människor.

Har satt upp en av sveriges största sidor om svensk grammatik lovordade av läsare, elever, lärare, språkpedagoger.

Jag har även engagerat mig i frågorna kring mobbning. Se dessa artiklar och filmer som jag har lagt upp: Mobbning – många barn lider i det tysta, De mänskliga rättigheterna, Våra tankar om mobbning, Mänskliga rättigheter.

En läsare skrev så här:

Hej Peter, Stort och varmt tack för att få del av ditt imponerande mänskliga engagemang kring mobbning och den enskilda lilla människans utsatthet. Som gammal skolman så inser man här hur tafatt skolan har hanterat och hanterar den här mänskligt centrala frågan om allas lika värde och rätt till utbildning. Ditt genomtänkta programförslag borde nå högsta skolnivå och lyftas upp som ett nationellt handlingsprogram mot diskriminering och mobbning. Jag blev i grunden mycket rörd av ditt medkännande och och djupa engagemang för de utsatta och förtryckta i samhället och skulle gärna se att du kunde få tillgång till det mer offentliga rummet i media och delge dina tankar. Jag har också skrivit några kommentarer i din blogg som jag hoppas gått fram. Med stor beundran!

Jag är glad för alla människor som jag har lyckats hjälpa med mitt engagemang!

Välkommen att ta kontakt med mig!
Peter Larsson

Kontakta mig. Fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) och Röda Korset.